"ရာစုႏွစ္တစ္ဝက္ေက်ာ္ျပီးျဖစ္တဲ့မႏၲေလးကျမန္မာရိုရာခိုေတာင္မံုတီဟုဆို"
=======================
စစ္ကိုင္း ဇန္နဝါရီ ၁၇
စစ္ကိုင္းတိုင္းေဒသႀကီးစစ္ကိုင္းျမိဳ့မင္းကြန္း
ေတာင္ရိုအသြားလမ္းေဘးရွိခိုေတာင္ေက်း
ရြာတြင္ဘုရာဖူခရီသြားမ်ားစားေနႀကေသာ
မံုတီဆိုင္ေလးမ်ားအားဇန္နဝါရီလ ၁၇ေန့ကေတြ့ရသည္။
အေမတို့ဘိုဘြားမ်ားလက္ထက္ကေနအေမ
တို့လက္ထက္အထိမံုတီေရာင္လာတာပါ
အခုေခတ္ေတာ့မံုတီဆိုင္ေတြေပၚလာပါျပီး
အေမအသက္၂၀ ေလာက္ကေတာ့ဧရာဝတီးျမစ္ကိုေလွနဲ့ကူး
ျပီးေခါင္ရြက္ဗ်က္ထိုးမႏၲေလးျမိဳ့အတြင္းေန
ရာအနွံ့လိုက္လံေရာင္ခ်ခဲ့တာပါ အသက္
၃၀ ေလာက္မွာအိမ္ေထာင္က်ျပီး ကေလး
ရလာေတာ့မႏၲေလးျမိဳ့ကိုတက္ျပီးမေရာင္း
နိုင္ေတာ့လို ့ဒီေနရာေလးမွာစတင္ျပီးေရာင္း
ခ်ခဲ့တာပါ အေမတို ့ေခတ္တံုးက တစ္ပြဲကို
၁၅ျပားဘဲ ေရာင္ရပါတယ္ခိုေတာင္မံုတီဟာ
လက္ျဖစ္ကိုယ္တိုင္ညွစ္ျပီးအခုထိလိုမံုတီ
ျဖစ္လာတာပါ အေမတို့တစ္ရြာလံုး ဒီအလုပ္
ဘဲလုပ္တာမ်ားပါတယ္ အရြယ္ရွိသူေတြက
ေတာ့ယေန့အခ်ိန္အထိ သြားေရာင္းေနသ
လိုတစ္ခ်ိဳ့က်ေတာ့ျမိဳ့ေပၚမွာဘဲအိမ္ေတာင္
က်ျပီး စက္မံုတီမ်ားကိုေဖါက္သည္ယူျပီး
ေရာင္ခ်လ်ွက္ရွိပါတယ္ အေမအသက္က
အခု၅၅ေက်ာ္ပါျပီး အေမတို့ဘိုးဘြားလက္
ကေနယေနအခ်ိန္အထိဆို ႏွစ္ေပါင္ ၆၀ေက်ာ္ေလာက္အထိမႏၲေလးျမိဳ့မွခိုေတာင္မံုတီနံမည္ရခဲ့ပါတယ္ ခိုးေတာင္မံုတီဟာ
ပဲမုန္အေကာင္းသံုးျခင္း ဆီးသန့္သံုးျခင္း
နႏြင္အေကာင္းသံုးျခင္းပဲသီေတာင္ရွည္
လက္လက္ဆပ္ဆပ္အသံုးျပဳျခင္း ႀကက္သြန္းအသစ္သံုးျခင္း သံမရာသီးအေကာင္းသံုးလို ခိုေတာင္မံုတီ
ဟုမႏၲေလးတြင္ ႏွစ္ေပါင္ ၅၀ေက်ာ္နံမည္ရ
လာတာဟုအဖြားေဒၚေ႒းျမင့္ကOriental
Newsကိုေျပာသည္။
ယေန့ဟာစေန့ျဖစ္တဲ့အတြက္ မိသားစုလိုက္မင္းကြန္ကိုဘုရားဖူးအျပန္
ခိုေတာင္မံုတီဝင္စားျဖစ္တာျဖစ္ပါတယ္
မႏၲေလးမွာလည္းစားျဖစ္ပါတယ္ အိမ္ေရွ့
ေရာက္ရင္စားအံုးမယ္လားလို လာေရာင္း
ေနက်ခိုေတာင္မံုတီသည္ေတြကလည္းေမး
ပါတယ္ အျမဲလိုစားျဖစ္ပါတယ္ ငရုပ္သီး
စပ္စပ္ထဲ့ျပီး ႀကက္သြန္ကိုသံမရာသီးညစ္ျပီးပဲသီးေတာင့္
ခတ္စိမ္စိမ္းေလးနဲ့စားေနက်ပါ အခုလည္း
ႏွစ္ပြဲေတာင္စားေကာင္းလိုစားျဖစ္တယ္ဟု
မႏၲေလးျမိဳ့မွမေအးေအးကေျဖႀကားခဲသည္။
မႏၲေလးျမိဳ့ဧရာဝတီျမစ္၏အေနာက္ဘက္
စစ္ကိုင္းမင္းကြန္အသြားလမ္းရွိခိုေတာင္
ေက်းရြာက ခိုေတာင္မံုတီအစစ္ဟာယခု
အခ်ိန္အထိမိမိတို့ကိုယ္တိုင္ဆန္မုန့္ႀကိတ္
ျပီးလက္ညွစ္မံုတီျဖင့္ကိုယ္တိုင္ေရာင္ခ်လ်ွ
က္ရွိေႀကာင္းသိရသည္။
Sunday, January 18, 2015
မႏၲေလးကခိုေတာင္မံုတီ
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment