Tuesday, October 14, 2014

ျပင္ဦးလြင္

မက္မန္းသီမ်ားေစ်းကြက္တင္ျပီးေရာင္ခ်နိုင္
ရန္လေပါင္မ်ားစြာဆားေရဆိမ္ ထားရဟုဆို


ေအာက္တိုဘာ ၁၃
မႏၲေလးတိုင္းေဒသႀကီး ျပင္ဦးလြင္ျမိဳ့နယ္
စည္ကားေက်းရြာအတြင္းမွမက္မန္းသီးမ်ား
ကိုနွစ္ပက္လွယ္ထားနိုင္ရန္ဆားေရမ်ားဆိမ္
ထားျပီးျမန္မာနိုင္ငံမက္မန္းသီးေစ်းကြက္အတြင္းကိုတင္ပို့ေရာင္ခ်မႈအားေတြ့ရသည္။

မက္မန္းပင္ကသီးတာကေတာ့အစိမ္သီးမ်ားနည္းနည္းရင့္လာရင္ေတာ့ အဝါသန္ပါတယ္ အသီးရင့္လာတာနဲ တစ္ပင္လံုးကိုခူးျပီး ေရာင္ခ်ပါတယ္
တခူလေလာက္ဆိုရင္စသီးပါျပီး ကဆုန္
နယုန္ေတြမွအသီးေတြခူးျပီးပထမအဆင့္
အေနနဲ ့ဆားကန္ထဲမွဆိမ္ထားရပါတယ္
အနည္းဆံုးေတာ့ တစ္လခြဲႏွစ္လေလာက္
ဆိမ္ရပါတယ္ ဆားကန္ထဲကဆယ္ယူျပီး
ကိုယ္နွစ္သက္ရာေဆးအေရာင္ဆိုးျပီး
စဥ္အိုးထဲမွနွစ္ပက္ေလာက္ျပန္ဆိမ္ျပီးမွမႏၲေလးေစ်ကြက္ကိုတင္ျပီးေရာင္ခ်တာပါ
ဆားကန္ထဲ့မွဘယ္ေလာက္ထားထားရပါတယ္ ဒီလုပ္ငန္းကေတာ့ ႏွစ္ပက္လွယ္
ေအာင္လုပ္စားလိုရပါတယ္ လိုေဆြမြန္
မက္မန္လုပ္ကိုင္ေနသူတစ္ဦးမွေျပာသည္။

မက္မန္သီးစိုက္ခင္းမ်ားကေတာ့
ျပင္ဦးလြင္ျမိဳ့ရွိမက္မန္းျခံမ်ားျပင္ဦးလြင္ မိုးကုတ္လမ္းေဘးမွမက္မန္းျခံမ်ားမွအမ်ား
ဆံုးထြက္ရွိေသာမက္မန္းသီးအစိမ္မ်ားကို
တင္ေတာင္ျဖစ္ တစ္ေတာင္ကို အသီးအမ်ိဳး
အစားေပၚမႈတည္ျပီး၇၅၀၀မွ၁၀၀၀၀အထိ
ဝယ္ယူျပီးအခုလိုမက္မန္းသီးျဖစ္လာေအာင္ေဆးသႀကားေဆးနီ ေဆးဝါအိုးမ်ားတြင္
အသီးအရြယ္အစားအလိုက္ႏွစ္ေပါက္ဆိမ္ျပီးမႏၲေလးကိုတင္ပိုေရာင္းခ်ေႀကာင္းသိရပါသည္။
မက္မန္းသီးတစ္လံုးစားသံုးသူလက္ထဲေရာက္ရွိဖိုဆိုရင္ ဆားေရျဖင့္အဖန္ေရမ်ားထြက္သြားေအာင္ပထမအဆင့္ျပဳလုပ္ျပီး ဒုတိယအေနနဲ
အသီမ်ားကို အခ်ိဳသီးျဖစ္လာေအာင္ေဆး
သႀကားေဆးအေရာင္ မ်ားဆိမ္ျပီး လေပါင္မ်ားစြာျပဳလုပ္ျပီးမွစားလိုတာပါလို
ဒီလုပ္ငန္းေတြကသမီးကလုပ္တာပါအဘတို့ ကႀကည္ေပးယုံပါဘဲမႏၲေလးျမိဳ ့ ၈၆
လမ္း ၃၂ -၃၃ႀကားမွေဆြမြန္ မက္မန္းပြဲရံု
ဆိုင္ဖြင့္ထားေႀကာင္းေျပာျပ၍သိရသည္။
အဆိုပါမက္မန္းသီးမ်ားမွအခ်င္အျဖစ္နဲ့စား
လိုရသလို ႏွစ္ေပါက္မက္မန္းဝိုင္ မက္မန္းယို မက္မန္းေပါင္ မက္မန္းသီးသုတ္ မက္မန္းခ်ိဳအမ်ိဳးမ်ိဳးထုတ္လုပ္ျပီးေရာင္ခ်လ်ွက္ရွိသိကိုျပင္ဦးလြင္ေဒသမ်ားမွေတြ့ျမင္ခဲ့ရပါသည္။


No comments:

Post a Comment